Afscheid Yvonne van der Zalm

23/03/2022

Deze maand nemen wij afscheid van assistente Yvonne. Na een dienstverband van vele jaren gaat zij per 1 april samen met haar echtgenoot Piet van het pensioen genieten. Stuurt u haar ook een afscheidsberichtje?

Afscheid Yvonne van der Zalm

Na bijna 20 jaar gaat onze assistente Yvonne genieten van haar pensioen.  Het geeft een dubbel gevoel. Van harte gunnen we haar vele jaren die zij samen met haar echtgenoot zelf met leuke en fijne zaken kan gaan invullen.  Anderzijds gaan we, samen met u, haar vertrouwde gezicht en kennis en ervaring enorm missen.

In 2003 kwam Yvonne als assistente in dienst bij mijn voorganger Dr Overbeek. Door de jaren heen werd zij, samen met collega assistente Marian, het vertrouwde gezicht van de praktijk.  Haar stem aan de telefoon was voor meningeen bekend en vanuit haar betrokken persoonlijkheid heeft ze voor zeer veel mensen een steun en luisterend oor kunnen zijn.  Ze had altijd een advies of bemoediging paraat en deed haar best iedere patient aan passende zorg te helpen.  

Voor mij als dokter is Yvonne een onmisbare steun geweest.  Toen ik in 2017 de praktijk van Rob Overbeek overnam heeft Yvonne tot de dag van vandaag mij als nieuwe huisarts op weg geholpen. Als een soort encyclopedie van de praktijk had ze vaak aan een naam, straat of zelfs vage aanduiding genoeg om uit haar hoofd patientgegevens op te rakelen en mij bij te praten over de voorgeschiedenis, context en familiebanden van een patient. Maar ook hielp ze me op weg in het Alphense en leerde ik via haar navigeren tussen hoge en lage zijde en waar je het lekkerste gebak bestelt.

De laatste jaren van haar dienstverband zijn voor Yvonne ook een uitdaging geweest.  Lange tijd was er onder mijn voorganger sprake van een stabiele, gemoedelijke en knusse situatie in de kleine praktijk aan de Prins Clauskade.  Na de praktijkovername was er noodzaak tot een nieuwe praktijklocatie en hebben we als team de schouders eronder moeten zetten om onze prachtige huidige praktijklocatie te realiseren.  Een intensieve fase die gepaard ging met groei van de praktijk en uitbreiding van activiteiten zoals bijvoorbeeld zelf bloedonderzoek prikken. Een vaardigheid welke Yvonne zich met plezier en verve nog eigen maakte.  

De COVID-crisis heeft op menig huisartspraktijk de afgelopen 2 jaar een flinke wissel getrokken, en zeker ook op de onze. Om onnodig fysiek contact te beperken werd er zoveel mogelijk telefonisch gedaan, wat leidde tot een enorme 'telefoondrukte' bij de assistentes.  Voortdurend werd tot het uiterste veel improvisatie en flexibiliteit gevergd om de vele onzekerheden van de crisis te managen en om zo goed en zo kwaad als mogelijk de zorg voor patienten te borgen.  Ondanks deze 'tropenjaren' heeft Yvonne kranig stand gehouden als assistente èn belangrijke spil in de praktijk.  Ik heb daar bijzonder veel waardering voor en gun het Yvonne van harte dat zij met haar pensionering een punt kan zetten achter dit soort werkdruk en stress.  

Lieve Yvonne, bij deze nogmaals zeer hartelijk dank voor alles wat je voor patienten en de praktijk betekend hebt gedurende een groot deel van jouw leven. Richt je op ontspanning en zorg vanaf nu vooral voor jezelf en je dierbaren.  Mede namens het hele team wens ik jou daarbij veel zegen, voorspoed en gezondheid.

Robert-Jan van Rijn, huisarts

NB:  wilt u Yvonne ook een persoonlijk dankwoord of afscheidsberichtje sturen, dan wordt dat natuurlijk zeker gewaardeerd.  Het kan per post naar de praktijk, maar mailen mag ook:   assistente.vanrijn@bospark-huisartsen.nl

 

©2022 Bospark Huisartsen | Praktijk van Rijn Privacyreglement

Webontwikkeling: 2nd Chapter