Finish nieuwbouw in zicht: 6 april 2020 open!

01/03/2020

De nieuwbouw van Bospark Huisartsen heeft een tijd in de steigers gestaan. Meer dan 3 jaar geleden begon onze huisartsenpraktijk met de eerste tekeningen. Een traject met diverse hordes, tegenvallers, gerechtelijke procedures en bouwvertraging volgde. Bloed, zweet en tranen en af en toe slapeloze nachten.... maar nu onze droom bijna verwezenlijkt is staat vast: het was allemaal meer dan de moeite waard!.

Nog ongeveer 35 nachtjes slapen en dan opent onze praktijk op 6 april de deuren op onze nieuwgebouwde locatie (Magnoliastraat 42, 2404 VT Alphen aan den Rijn). Er zou een boekwerk nodig zijn om het hele traject, inclusief de 15 maanden bouwvertraging van Rijnzate, te beschrijven. Het is allemaal niet zonder slag op stoot gegaan, maar "zonder wrijving geen glans" is in dit geval een toepasselijk gezegde. 

De praktijkbouw, die in november 2019 binnen Rijnzate werd gestart, nadert zijn afronding. Vorige week was de vooroplevering en het is nogal een overgang.  In plaats van ons knusse maar gedateerde praktijkpand aan de Prins Clauskade is er opeens sprake van een ruim opgezet pand waar alles tot in de puntjes is uitgedacht. Uitgerust met de nieuwste technologie en faciliteiten voldoende we straks met vlag en wimpel aan alle kwaliteitseisen die je van een praktijk anno 2020 mag verwachten. Naast duurzaamheid en toekomstbestendigheid hebben we echter ook veel aandacht besteed aan de afwerking.  We wilden de nieuwbouw van Bospark Huisartsen geen 'clean' of 'steriel medische' omgeving laten zijn, maar hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk van onze vertrouwde knusheid en huiskamergevoel over te brengen in het interieur. Denk aan natuurtinten, organische vormen, hout, enzovoort. Eigenlijk willen we er niet teveel over verklappen, zodat u ter zijner tijd zelf het "wauw"-effect gaat beleven.

Naast faciliteiten en sfeer liggen er ook nieuwe kansen in de samenwerking. Een van de grootste veranderingen is dat onze bevriende huisartsenpraktijk Vletter samen met ons intrek neemt. We deelden al de gezamenlijke praktijkverpleegkundigen Jacqueline en Gerdien en bij vakantie of ziekte namen we als kleinschalige solopraktijken voor elkaar waar. Door straks alles onder hetzelfde dak te brengen worden de lijntjes korter en zal de samenwerking alleen maar beter worden.  Wat visie en identiteit betreft liggen huisartsenpraktijk Vletter en wij dicht bij elkaar. Het heeft ook gemaakt dat het samen op trekken aangaande de nieuwbouw, vormgeving en inrichting een soepele en fijne aangelegenheid was met als resultaat dat beide praktijken zich er goed in zullen herkennen.  De praktijken zullen echter niet fuseren. Belangrijk om dat hier nog eens te benadrukken. Bospark Huisartsen zal niet groeien tot een groter gezondheidscentrum.  Zoals u ook in onze visie op de website kunt lezen hechten we juist aan een kleinschaliger solopraktijk met een overzichtelijk team, met vertrouwde gezichten, korte lijntjes en waarbij persoonlijke benadering en contactgroei tussen patient en personeel voor ons belangrijk is.  Collega Vletter staat er hetzelfde in voor zijn praktijk.  Het wordt vanaf april dus:  "Bospark Huisartsen - praktijk van Rijn"  en "Bospark Huisartsen - praktijk Vletter".  We worden nog wat meer 'familie', maar houden wel 'ons eigen gezin'.                        

Verder zal onze praktijk actiever betrokken zijn bij het nieuwe verpleeghuis Rijnzate van zorgverlener Activite.  Een deel van onze oudere populatie komt straks in verschillende zorgappartementen boven de praktijk te wonen. Heel fijn voor hen en voor ons dat we zo nog nauwer een vinger aan de pols kunnen houden bij onze kwetsbare ouderen. Naast de praktijk komen verder acht kamers voor tijdelijke opname.  Hier kunnen patienten, die een bepaalde periode te kwetsbaar zijn om in eigen huis te wonen, worden opgenomen om te herstellen en te revalideren. Activite zal voor deze mensen de verpleegzorg faciliteren en Bospark Huisartsen staat garant voor het medische beleid en regie, daar waar de eigen huisarts dat niet kan leveren of niet in de buurt gesitueerd is. We zien daarbij hele mooie kansen om 'multidisciplinair' en met korte lijnen op trekken met de verpleging van Activite, met Trias fysiotherapie (die bij ons in de nieuwbouw intrek neemt), met de Benu Apotheek (die zich binnen Rijnzate tegenover de praktijk vestigt) en de onderhurende dietisten. 

U leest het: een perspectief waar we halsreikend naar uitkijken! Tot de opening op 6 april is er echter nog veel te regelen en beginnen we ook steeds meer tegen de beperkingen van ons oude praktijkpand aan te lopen. Om de praktijkhouder, dokter van Rijn, wat meer lucht te geven om alle zaken op de rails te zetten zodat we straks een vloeiende start maken is hij de komende maand wat minder werkzaam in de praktijk. Dokter den Butter zal daarom zijn spreekuur op maandag overnemen. Vanaf 6 april hebben we meerdere spreekkamers tot onze beschikking en zullen dokter den Butter (ma, wo, do)  en dokter van Rijn (ma, di, vr) beide drie dagen per week werkzaam zijn en komt er ook een structureel avondspreekuur op dinsdagavond. Een en ander zal meer ruimte creeëren op de spreekuren zodat we u nog sneller een afspraak kunnen bieden en ook onze rustige en stressarme werksfeer geborgd blijft.

Binnenkort krijgt u per woonadres een brief per post die verdere details over onze verhuizing zal bevatten.  Daarnaast zullen we u komende maand via de website en onze Facebookpagina op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom de verhuizing en start in ons nieuwe praktijkpand. 

Medio juni komt er een grote openingsreceptie samen met het verpleeghuis Rijnzate.

 

©2024 Bospark Huisartsen | Praktijk van Rijn Privacyreglement

Webontwikkeling: 2nd Chapter